دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 3209
تعداد نوشته ها : 4
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
کیلان، مکانی برای گردشگری 
 در جنوب شرقی دماوند و در فاصله 86 کیلومتری شرق تهران، در قسمتی از دامنه های شمالی رشته کوه قره آقاج که جنوبی ترین رشته کوه البرز مرکزی است، کیلان، کوچک ترین شهر جمعیتی استان تهران واقع است. 
کیلان از نظر طبیعی و توپوگرافی، منطقه ای کوهستانی است که آب و هوایی معتدل دارد.
رشته کوه قره آقاج که در سراسر غرب و جنوب کیلان گسترش دارد، در اثر چین خوردگی آلپ- هیمالیا هم زمان با سلسله جبال های البرز و زاگرس در اواخر دوره ترشیاری به وجود آمده است. 
همچنین وجود توده های آذرین در بعضی نقاط این رشته کوه مانند طاق سرا و تنگه ساران، نشانه فعالیت های آتشفشانی در اواخر دوره ترشیاری است.
کیلان دارای مناظر طبیعی و پدیده های زمین شناسی بسیار است به طوری که این منطقه هم اکنون به عنوان یک موزه طبیعی مورد استفاده محققان، استادان و دانشجویان قرار می گیرد.
نام کیلان از نام سلسله اساطیری کیان نشات گرفته و به احتمال زیاد در ابتدا کیان بوده و به مرور زمان نام آن تغییر پیدا کرده و به شکل کنونی آن در آمده است.
به عبارت دیگر، کیلان مشتق از دو کلمه کی و لان به معنی جایگاه است.
اما به طور کلی نام کیلان ریشه در تاریخ اساطیری ایران دارد. یک افسانه عامیانه می گوید هزاران سال قبل از ورود اقوام آریایی به ایران، دو طایفه به نام های کیل و فاژ در کیلان زندگی می کردند. بعدها محل سکونت طایفه کیل به نام کیلان و قلمرو طایفه فاژ به نام فاژان معروف شده است.
از سوی دیگر از آنجا که کیان و ایوانکی به ترتیب پایتخت های تابستانی و زمستانی سلسله کیان بوده اند، نام کیلان گویی از نام سلسله و یا نام کیان دژ یا قلعه کیانی (حصارک) اقتباس شده است.
در شاهنامه فردوسی چنین می خوانیم که در جنگ بزرگ کیخسرو با افراسیاب، کهیلا یا کهیلان و یا کیلان- نبیره افراسیاب- به دست منوچهر از دلاوران معروف کیخسرو کشته می شود بنابراین کیلان همان محلی است که این سردار تورانی در آن به قتل رسیده است.
البته در شاهنامه های چاپ مسکو و ژرژمومل، نام نبیره افراسیات کهیلا، در شاهنامه خطی قاهره کهیلان، اما در شاهنامه خطی موجود در انستیتو خاورشناسی روسیه، کیلان ذکر شده است.
قدمت:
قدمت یا زمان تاسیس کیلان طبق شواهد و مدارک موجود به دوران پارینه سنگی برمی گردد.
دسته ها :
چهارشنبه بیست و دوم 8 1387
X